Kentsel Dönüşüm

Kentsel Dönüşüm

Depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış binaların vatandaşların talebiyle can ve mal kaybını önlemek amacıyla kredi desteği, harç, vergi muafiyetleri sağlanarak dönüştürülmesine kentsel dönüşüm adı verilmektedir. Başvurudan itibaren binanın deprem risk raporu ve performansı belirleniyor ve yeni inşaat için harekete geçiliyor.

Kentsel dönüşüm bireysel olarak binaların yenilenmesi haricinde şehrin bir bölümünün bu şekilde yenilenmesidir. Kayıplara en aza indiren kamusal bir çalışmadır. Riskli yapı ve riskli alanlar uzmanlar tarafından tespit edilir. Yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde sağlam ve elverişli yapılar eskilerinin yerine inşa edilir. Kentsel dönüşümde banka kredisi çekilebilmektedir.

Bu süreçte insanlar evlerinden ayrılmak zorunda kaldıkları için devlet onlara kredi ve kira desteği sağlamaktadır. Maddi durumu fark etmeksizin çürük konutunu yıktırana ve dönüşüm sürecinde evsiz kalanlara devletten maddi destek gelmektedir. Banka kredi desteği ve kira yardımı da bu kapsama dahil. 

Bizden

Haberler

Binalarda Yalıtım

Çevre ve şehircilik kanunlarına uygun enerji verimliliği ve yönetmeliklerinde belirtilen şartlarda binalarda yalıtım çalışmaları sektörün gereklili...

Geçmişten Günümüze Kadıköy

İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan tarihi ilçe Kadıköy’ün geçmişi asırlar öncesine dayanıyor. Kadıköy’ün kuruluşu, bağlı oldu...

Kentsel Dönüşüm

Depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış binaların vatandaşların talebiyle can ve mal kaybını önlemek amacıyl...

Şantiyelerde İSG

İş sağlığı ve güvenliği konusu şantiyelerde ve inşaatın her alanında son yıllarda yönetmeliklerle takip edilen bir...